וזאת משום שתפקידי קציני הבטיחות עומדים בדרישות גבוהות של הצגת יכולות אישיות ברמת ההדרכה, האחריות, בטיחות, תקשורת בינאישית גבוהה, סבלנות, ובעיקר הצגת יכולות של התמודדות במצבי לחץ ועמידה על עקרונות מקצועיים, ואסרטיביות.
הצוות המקצועי במכון הדר ילמדו אתכם כיצד להביא לידי ביטוי בצורה נכונה ומקצועית את היכולות והכישורים הרלוונטיים לתפקיד קצין בטיחות.
תהליך ההכנה כולל:
לימוד מבחני החשיבה (מבחנים פסיכוטכניים): ההדרכה מתבצעת במכון, באופן אישי, על ידי מאבחנות פסיכוטכניות מקצועיות,
בנוסף לתרגול בכיתה כל מועמד מקבל קוד כניסה לערכת מבחנים ממוחשבת לתרגול נוסף בבית.
ביצוע מבחני אישיות המותאמים לקציני בטיחות וקבלת משוב אישי מפורט לגביהם.
סימולציה של ראיון עם פסיכולוג תעסוקתי מומחה – סימולציה המדמה את הראיון אשר יתקיים במכון "אדם מילוא", תוך הדרכה לגבי תכנים וכישורים רלוונטיים וכן במהלך הראיון הפסיכולוג מדמה מצבי התמודדות של קצין בטיחות מול מעסיק, קצין בטיחות מול נהגים, וקצין בטיחות מול בעלי תפקיד במוסך.
התנסות בדינאמיקה קבוצתית – ביצוע תרגילים קבוצתיים משותפים, דירוג מצבי התמודדות בתפקוד של קציני בטיחות, משחקי תפקיד והתמודדות בסיטואציות שונות מחיי העובד הקצין בטיחות. מתן משוב אישי לכל משתתף לגבי רמת תפקודו בדינאמיקה, תוך התייחסות לנקודות התורפה והמלצות לשיפור התפקוד.
תהליך קבלת כתב הסמכה כקצין בטיחות בתעבורה
קצין בטיחות בתעבורה אחראי לוודא בטיחות מרבית של כלי רכב ונהגים במקום עבודתו. תפקידו לפקח על תקינות כלי הרכב הנמצאים ברשות החברה, על נהיגתם התקינה והחוקית של הנהגים בכלי הרכב, לקבוע סדרי בטיחות בנהיגה ובתחזוקת כלי הרכב, לחקור תאונות ולבצע פעולות של הסברה ואכיפה, וניהול רישומים המתעדים את סדרי הבטיחות.
על המבקש כתב הסמכה לקצין בטיחות בתעבורה לעמוד בדרישות ובתנאים הבאים:
- תושב ישראל
- בוגר 12 שנות לימוד לפחות, ביניהן 3 שנות לימוד בבית-ספר מקצועי במגמת מכונאות רכב, או השכלה תיכונית מקבילה.
- היעדר רישום פלילי ותעבורתי בהתאם לתקנה 15ב' לתקנות התעבורה.
- בעל רשיון נהיגה מדרגה c1 ומעלה.
- עיסוק במשך 3 שנים רצופות באחד ממקצועות התחבורה.
- תעודה סוג 2 במכונאות רכב ממשרד התמ"ת.
- עמידה במבחן התאמה.
- סיום בהצלחה קורס לקציני בטיחות.
- עמידה בבחינות לקציני בטיחות
שלבים בתהליך לקבלת כתב הסמכה כקצין בטיחות בתעבורה:
- מעבר מבחן התאמה אישיותית, אשר מתבצע במכון "אדם מילוא".
- השתתפות בקורס לקציני בטיחות בהתאם לתוכנית הלימודים שאישרה רשות הרישוי, ועמידה בבחינות הגמר ובדרישות הקורס.
- הקורס כולל את התכנים הבאים: עבודת קצין הבטיחות, הגורם האנושי בנהיגה, תחבורה ותנועה, שמאות רכב וביטוח, מערכות ברכב, נגישות למוגבלים, בטיחות, ידיעת הארץ ועוד. לימודי קצין בטיחות בתעבורה כוללים כ-700 שעות, עיוניות ומעשיות, ובסופם על התלמידים להגיש פרויקט גמר אישי. ניתן לבצע את הקורס במכללות שונות ברחבי הארץ, ביניהן: מכללת עתיד, מכללת אג"ד, המכללה למנהל, מכללת י.ד.ע ועוד.
- קבלת תעודת גמר ממשרד התמ"ת על סיום הקורס.
- קבלת כתב הסמכה כקצין בטיחות בתעבורה.
מכון הדר חיפה עובד בשיתוף פעולה מקצועי עם כל המכללות בצפון שבהם מתקיימים קורסי הכשרה למורה נהיגה. קיים הסדר מיוחד שכל מועמד שלמד את קורס ההכנה ועבר בהצלחה את המבחנים, יהיה זכאי להחזר חלק ניכר מהתשלום שישלם עבור קורס ההכנה, בעת הרשמתו לקורס ההכשרה בכל אחת מהמכללות שמופיעות ברשימה.
הייחודיות במכון הדר הינו ביחס האישי, סבלני אכפתי, תומך, מכוון מדריך ומלמד, הניתן לכל מועמד שמגיע לבצע את תהליך ההכנה